Schrijver en docent creatief schrijven
 
Klooster

Klooster

Het zal de leeftijd wel zijn of de volle maan, maar van mij mogen we de rest van december versneld doorspoelen.

Het is elk jaar hetzelfde: eerst werk ik me de tandjes omdat de meeste opdrachtgevers alles vóór de kerst af willen hebben. Tegelijkertijd haal ik de kerstboodschappen alvast in etappes in huis. Dan sta ik dagen in de keuken om al die boodschappen te verwerken tot een elegant kerstdiner voor veertien man terwijl ik ondertussen het huis op orde probeer te krijgen (shit, de kerstboom staat nog op zolder).

Zielig? Welnee. Ik doe het zelf, hoor.  

Wat ik dit jaar óók ga doen, is drie dagen lang schrijven in een klooster. Maaltijden, slaapplek, schrijfworkshops; alles is voor me geregeld. Ik hoef er alleen maar naartoe te rijden, volgende week donderdag.

Dat ik me verheug op drie dagen in een klooster zitten; het zal inderdaad de leeftijd wel zijn.  

(Afbeelding van scott payne via Pixabay)