Schrijver en docent creatief schrijven
 
Messcherp

Messcherp

Groot voordeel van thuiswerken is dat je er als een slons kunt bijlopen. Ik hoef me niet te conformeren aan de kledingcode van een kantoor en mag make-uploos en in trainingsbroek achter mijn bureau zitten, in lotushouding.   

De schrijver Marcel Möring hijst zich naar verluidt elke dag strak in het pak alvorens hij zich opsluit in zijn werkkamer. Op dagen dat ik mijn slordige verschijning zat ben, probeer ik dat ook. Weleens in kleermakerszit gezeten in een kokerrok en pumps? Is niet aan te bevelen. Bovendien voelt het een beetje alsof je de hele dag zit te wachten op een blind date die niet komt opdagen.

Belt er onverwacht iemand aan, dan is alle moeite toch niet voor niets. Messcherp gekleed doe ik open – meestal voor de pakketbezorger die iets komt afleveren voor de buren. Opgelucht overhandigt hij mij het pakketje. Hoe ik erbij loop, interesseert hem geen reet. 

(Afbeelding van Ryan McGuire via Pixabay)