Schrijver en docent creatief schrijven
 
Schuimblokken

Schuimblokken

We verdringen elkaar rond de kiosk van het zwembad. Ik ben aan de beurt en gooi een handvol zweterige dubbeltjes en stuivers op de houten toonbank.
‘Wat kan ik hiervoor kopen?’
‘Vier schuimblokken, twee dropsleutels en een salmiaklolly, zegt de vrouw van de kiosk terwijl ze het snoepgoed op de toonbank legt. Ik graai alles bij elkaar en ren terug naar de zonneweide waar mijn vriendinnen op hun buik liggen te smoezen. Het zal wel weer over jongens gaan.
‘Ik heb dit’, hijg ik, en laat het snoep tussen hen in vallen. Ze kijken niet eens.
Ik ga op mijn handdoek zitten en bijt een hoekje af van een roze-met-geel blok.
Ineens staan mijn vriendinnen op. ‘Let jij even op onze spullen.’ Giechelend en elkaar duwend en trekkend gaan ze achter een groepje jongens aan.
Het stukje schuimblok voelt koud aan op mijn tong. Net ijs. Wat gek, denk ik.