Schrijver en docent creatief schrijven
 
Uitgroei

Uitgroei

De schappen met haarverf zien er behoorlijk geplunderd uit. Vooral de uitgroeisetjes blijken in trek: op twee stuks na zijn ze voor licht- en middenbruine types allemaal uitverkocht. Het vak ‘donkerbruin’ is al helemaal leeg en ‘blond’ is ook bijna op.

Ik sta aarzelend met die laatste twee pakjes ‘licht- en middenbruin’ in mijn handen. Als ik ze nu allebei meeneem, dan ben ik voorlopig gered. De wanhopige, grijze duif ná mij, grijpt dan mis. Dat is niet jouw probleem, sist mijn innerlijke hamsteraar.  

“Goh”, zeg ik bij de kassa, “gaat hard hè, met die verf.”
“Ja”, zegt de drogisterijmedewerkster van achter haar doorzichtige plastic bescherm-scherm.  “Eerst waren de paracetamol en de vitamine C niet aan te slepen. En sinds de kappers dicht zijn, moet iedereen haarverf en kappersscharen hebben.”  

Deze toestand moest maar snel afgelopen zijn, besluiten we. Vanuit de oneindige goedheid van mijn hart reken ik slechts één uitgroeiset voor licht- en middenbruin af.