Theone Tekst

Maandelijks Schrijfcafé

Heb je wel schrijfzin, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Vind je het gezellig om in een groep te schrijven en teksten en ervaringen met elkaar te delen? Schuif dan eens aan in het Schrijfcafé, elke tweede zondag van de maand*. Schrijfervaring is niet nodig; iedereen die van schrijven houdt, is welkom!

Wat gaan we doen?

Aan de hand van gerichte schrijfopdrachten rondom een bepaald thema kom je op ideeën om te gaan schrijven. Dat kan een gedicht zijn, een column, een kort verhaal; als je wilt, lees je aan het eind voor wat je hebt geschreven. Het is altijd verrassend en inspirerend om te horen hoe verschillend iedereen met dezelfde opdracht heeft gewerkt!

Hoe werkt het?

Van september 2021 tot en met juni 2022 is er elke tweede zondag van de maand* Schrijfcafé bij mij thuis. De bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen. Je beslist per keer of je mee wilt doen, dus je zit niet ‘vast’ aan de hele reeks. Ongeveer vier weken van tevoren mail ik een reminder voor het volgende Schrijfcafé en maak ik ook het thema bekend.


*met uitzondering van oktober 2021 (de eerste zondag) en mei 2022 (de derde zondag).

Alles nog even op een rijtje:

Data: in principe elke tweede zondag van de maand:

zondag 12 september, thema: Dingen achter deuren.
zondag 3 oktober, thema: In geuren en kleuren. (Dit schrijfcafé is vol, je kunt je alleen nog aanmelden voor de reservelijst.)
zondag 14 november
zondag 12 december
zondag 9 januari
zondag 13 februari
zondag 13 maart
zondag 10 april
zondag 15 mei. Let op: dit is de derde zondag van de maand!
zondag 12 juni
In juli & augustus is er geen schrijfcafé.
Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: €15,- per keer. Je betaalt achteraf contant (graag gepast) of via een betaalverzoek. Koffie, thee, water en lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Zorg je zelf voor een fijne pen en een schrijfboekje?
Waar: Lisdodde 12 in Leek
Aanmelden: Er is plek voor een beperkt aantal schrijvers, dus aanmelden is noodzakelijk. Mail naar theone@theonetekst.nl of bel 06 18 16 58 58.