Theone Tekst

Maandelijks Schrijfcafé

Heb je wel schrijfzin, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Vind je het gezellig om in een groep te schrijven en teksten en ervaringen met elkaar te delen? Schuif dan eens aan in het Schrijfcafé, elke tweede zondag van de maand*. Schrijfervaring is niet nodig; iedereen die van schrijven houdt, is welkom.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van gerichte opdrachten rondom een bepaald thema kom je op ideeën om te gaan schrijven. Dat kan een gedicht zijn, een column, een kort verhaal; als je wilt, lees je aan het eind voor wat je hebt geschreven. Het is altijd verrassend en inspirerend om te horen hoe verschillend iedereen met dezelfde opdracht heeft gewerkt.

Hoe meld ik me aan?

De Schrijfcafés zijn los van elkaar te volgen, en je beslist per keer of je mee wilt doen. Je zit dus niet ‘vast’ aan de hele reeks. Heb je je opgegeven voor een Schrijfcafé en mocht je onverhoopt toch niet mee kunnen doen of spreekt het thema je niet aan? Geen nood: laat het me even weten, dan kan ik op zoek naar iemand die jouw plekje wil innemen. Je bent me niets verplicht: niet meedoen = niet betalen.


*met uitzondering van 23 januari en 15 mei 2022 (vierde en derde zondag).

Alles nog even op een rijtje:

Ongeveer vier weken van tevoren mail ik een reminder voor het eerstvolgende Schrijfcafé en maak ik ook het thema bekend. Deze data kun je alvast in je agenda zetten:

zondag 12 september, thema: Dingen achter deuren (geweest)
zondag 3 oktober, thema: In geuren en kleuren (geweest)
zondag 14 november, thema: Neem je personage bij de hand (geweest)
zondag 12 december, thema: Over brieven en kaarten (geweest)
zondag 23 januari, thema: Een nieuw begin (geweest)
zondag 13 februari, thema: GECANCELLED
zondag 13 maart, thema: GECANCELLED
zaterdag 9 april, thema: Lang leve de liefde! (geweest)
zondag 15 mei, thema: Portret van mijn moeder (vol!)
zondag 19 juni, thema: Portret van mijn vader (nog 3 plekjes vrij!)

LET OP: In juli & augustus is er geen Schrijfcafé.

Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: €15,- per keer. Je betaalt achteraf contant (graag gepast) of via tikkie. Koffie, thee, water en lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Zorg je zelf voor een fijne pen en een schrijfboekje?
Waar: Lisdodde 12 in Leek
Aanmelden: Er is plek voor een beperkt aantal schrijvers, dus aanmelden is noodzakelijk. Mail naar theone@theonetekst.nl of bel 06 18 16 58 58.