Online schrijfcafé

Samen schrijven in tijden van corona? Dat kan! Maar dan wel op afstand. Het online schrijfcafé is in alle opzichten een veilige plek om ongedwongen twee uur creatief te schrijven in een groep. Er is plek voor maximaal 11 deelnemers.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van inspirerende associatie-oefeningen en uitdagende schrijfopdrachten ga je aan de slag van achter je eigen laptop, pc, tablet of mobiel. Vanuit je slaap-, woon-, rommel- of werkkamer; zo lang je maar een internetverbinding hebt, plus een camera en microfoon op je device.

Het online schrijfcafé staat voor: geen prestatiedruk, wel veel plezier! Ervaar (weer) wat het is om voor de vuist weg te schrijven en je niet druk te maken over of het wel ‘goed’ is. Voorlezen wat je hebt geschreven, is een belangrijk onderdeel van je schrijfproces. Ik nodig je daartoe van harte uit terwijl de rest luistert zonder oordeel.

Wanneer is het?

Het eerstvolgende online schrijfcafé is 18 augustus van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Hoe werkt het?

  • Wil je meedoen? Stuur uiterlijk de dag vóór het online schrijfcafé een mailtje naar theone[at]theonetekst.nl. Je ontvangt dan van mij een link waarmee je het online schrijfcafé in komt.
  • Ik werk met het programma Whereby.com. Dit programma hoef je NIET te installeren.
  • Op de avond zelf klik je de link aan die ik je heb gemaild. Meld je uiterlijk rond 19.20 uur, dan kunnen we je geluid en beeld testen en even oefenen met microfoons uit- en aanzetten.
  • Je krijgt eerst een scherm te zien waarop staat: “You’re about to join a video meeting”. Hier kun je je eigen naam invullen.
  • Als je voor de eerste keer meedoet, moet je Whereby.com waarschijnlijk eerst toegang geven tot jouw camera en microfoon. Als je toestemming hebt gegeven, kun je verder.
  • Klik dan op “knock”, en ik laat je binnen.
  • Zorg ervoor dat je achter een laptop of pc zit met webcam en microfoon die het doen. Check desnoods een paar dagen van tevoren of je camera en geluid werken. Je kunt ook meedoen via je mobiel; ik weet dat Whereby.com sowieso met alle modellen iPhone werkt. Een deelnemer met een Sony gsm kon ook verbinding maken.
  • Het blijkt dat sommige browsers beter matchen met Whereby dan andere; Google Chrome en Safari zijn in ieder geval compatible. Internet Explorer zorgt voor problemen.

Wat kost het?

Meedoen kost een tientje, na afloop over te maken.