Minicursus ‘Schrijven over je leven’ (2021)

11, 18 en 25 januari 2021

Je wilt graag schrijven over je leven

Over al die mooie, bijzondere en aangrijpende momenten die je hebt meegemaakt. Misschien wil je schrijven om de dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Of om (een stukje van) je levensgeschiedenis door te geven aan je (klein)kinderen. Of misschien wil je mensen helpen en inspireren met jouw verhaal.

Wat je motivatie ook is: er schuilen ongetwijfeld heel veel verhalen in jou die het meer dan waard zijn om opgeschreven te worden.

Je hebt alleen geen idéé waar je moet beginnen

Je leven is een onuitputtelijke inspiratiebron, je kunt schrijven waarover je maar wilt. En dat is nou net het probleem, want er is zo veel. Waar moet je over schrijven? Moet je bij het begin beginnen en in chronologische volgorde schrijven? Wat als je je niet meer precies herinnert hoe iets ging?

Ik help je graag op weg

Tijdens de minicursus ‘Schrijven over je leven’ ga je aan de slag met inspirerende associatie- en schrijfoefeningen. Op deze manier schrijf je een of meer fragmenten van je levensverhaal. Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn of haar tekstfragmenten voor te lezen, maar dat is nooit verplicht. Ook geef ik tips en oefeningen voor als je je hele levensverhaal wil opschrijven.

Voor wie

Deze minicursus is geschikt voor mensen die over hun eigen leven willen schrijven. En ook voor mensen die erover denken om hun levensverhaal op te tekenen of dat van iemand anders, bijvoorbeeld een familielid. NB: verwacht niet dat je na drie lessen een boek over je leven hebt geschreven. De insteek van deze cursus is om handvatten en inspiratie te bieden voor het schrijven van autobiografische teksten.

Waar en wanneer

Op drie maandagavonden: 11, 18 en 25 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur in de kerk van Tolbert.

Kosten

De kosten voor deelname aan de drie cursusavonden bedragen €85,- inclusief btw, lesmateriaal, koffie, thee en lekkers.

Nog even alles op een rijtje

Data: 11, 18 en 25 januari
Tijd: van 19.30 uur (stipt) tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.20 uur
Kosten: €85,- inclusief btw, lesmateriaal, koffie, thee en lekkers
Waar: De kerk van Tolbert, Hoofdstraat 48, Tolbert
Aanmelden: via 06 18 16 58 58 of theone@theonetekst.nl
I.v.m. de inachtneming van de corona-richtlijnen is er plek voor maximaal 7 deelnemers.

Wil je je aanmelden of eerst meer informatie?

Neem dan contact met mij op.