Cursus columns en blogs schrijven

10 en 24 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april

Een column is een tekst waarin je jouw mening geeft over een onderwerp uit het nieuws. Of waarin je een anekdote beschrijft of een persoonlijke observatie. Een column kan de lezer tegen de haren in strijken, aan het denken zetten of amuseren; hoe dan ook: het draait altijd om de persoonlijke visie van de schrijver. Dat maakt columns leuk én ook lastig om te schrijven.

Wat houdt de cursus columns en blogs schrijven in?

Hoe kom je aan onderwerpen? Hoe bouw je een column of blog op? Welke stijlmiddelen kun je gebruiken? Aan de hand van associatie- en schrijfoefeningen en voorbeelden uit de media leer je de basistechnieken voor het schrijven van een gevat stukje. Je ontdekt wat wel en wat niet werkt; schrappen en herschrijven zijn belangrijke onderdelen van deze cursus. Ook gaan we in op de overeenkomsten en verschillen tussen columns en blogs.

Moet ik ook huiswerk maken?

Je krijgt na elke les een thuisopdracht die we in de volgende les bespreken. Zo blijf je in het ritme en haal je het maximale uit jezelf en uit de cursus. Omdat de lessen om de week zijn, heb je ruim de tijd om met de ontvangen feedback van je medecursisten en van de docent aan de slag te gaan en je teksten te (her)schrijven.

Alles nog even op een rijtje:

Data: 10 en 24 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april (om de week)
Tijd: van 19.30 uur (stipt) tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.20 uur
Kosten: €165. Kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lekkers.
Waar: De kerk van Tolbert, Hoofdstraat 48, Tolbert
Aanmelden: via 06 18 16 58 58 of theone@theonetekst.nl
De cursus gaat door bij 6 deelnemers. Er is plek voor maximaal 10 cursisten.

De kerk van Tolbert
De schrijftafel