Theone Tekst

Basiscursus creatief schrijven (Paterswolde)

15, 22 en 29 september, 6, 13 en 27 oktober (20 oktober is er geen les ivm de herfstvakantie)

Zou je graag verhalen en gedichten willen schrijven, maar komt het er niet van? Zet je weleens wat op papier en ben je op zoek naar nieuwe vormen van inspiratie? Dan is de basiscursus creatief schrijven echt wat voor jou! Let op: deze cursus vindt plaats bij de Volksuniversiteit Zuidlaren, locatie Paterswolde. Je meldt je rechtstreeks aan bij de Volksuniversiteit.

Wat houdt de basiscursus creatief schrijven in?

Deze cursus is een kennismaking met creatief schrijven ‘in de breedte’. Dat betekent dat je zowel poëzie gaat schrijven als proza en non-fictie. Of je nu een beginnend schrijver bent of meer gevorderd; je doet mee op je eigen niveau en je leert ook van je medecursisten. Creativiteit en schrijfplezier staan in deze cursus voorop; spelling en grammatica zijn hieraan ondergeschikt. Wat ook niet aan bod komt, zijn journalistieke en zakelijke teksten.

Hoe ziet een les eruit?

Elke les bestaat uit een gedeelte theorie en vooral veel praktische opdrachten om ideeën te verzamelen, je creativiteit aan te boren en verschillende genres en schrijftechnieken te oefenen. Hoe zet je bijvoorbeeld een levensecht personage neer? Hoe schrijf je een dialoog? We besteden ook aandacht aan feedback geven en ontvangen.

Moet ik ook huiswerk maken?

Je krijgt na elke les een thuisopdracht die we in de volgende les bespreken. Zo blijf je in het ritme en haal je het maximale uit jezelf en uit de cursus.

Wat kan ik na de cursus?

Aan het eind van deze schrijfcursus:

– heb je gewerkt met verschillende vormen van poëzie, proza, en non-fictie
– weet jij hoe je je creativiteit kunt aanwakkeren
– heb je verschillende stappen doorlopen die leiden tot ideeën voor teksten
– heb je geoefend om van een idee een tekst te maken
– heb je geleerd hoe je constructieve feedback geeft en ontvangt
– ben je vast en zeker geïnspireerd om door te gaan met schrijven!

Aanmelden en betalen

Aanmelden en betalen verloopt via de Volksuniversiteit Zuidlaren. Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact met mij op.