Theone Tekst

Maandelijks schrijfcafé (Leek)

Een keer op zondag in de maand van 14.00-16.00 uur

Heb je wel schrijfzin, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Vind je het gezellig om in een groep te schrijven? Schuif dan eens aan in het schrijfcafé! Schrijfervaring is niet nodig; iedereen die van schrijven houdt, is welkom.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van gerichte opdrachten rondom een bepaald thema kom je op ideeën om te gaan schrijven. Dat kan een gedicht zijn, een column, een kort verhaal; als je wilt, lees je aan het eind voor wat je hebt geschreven. Het is altijd verrassend en inspirerend om te horen hoe verschillend iedereen met dezelfde opdracht heeft gewerkt.

Hoe meld ik me aan?

De schrijfcafés zijn los van elkaar te volgen, en je beslist per keer of je mee wilt doen. Je zit dus niet ‘vast’ aan de hele reeks. Heb je je opgegeven voor een schrijfcafé en mocht je onverhoopt toch niet mee kunnen doen of spreekt het thema je niet aan? Geen nood: laat het me even weten, dan kan ik op zoek naar iemand die jouw plekje wil innemen. Je bent me niets verplicht: niet meedoen = niet betalen.

Alles nog even op een rijtje:

Een paar weken van tevoren bevestig ik de datum van het schrijfcafé en maak ik het thema bekend. Je beslist per keer of je wel of niet meedoet. Het schrijfcaféseizoen loopt van september tot en met juni. LET OP: In de maanden december en & augustus is er geen schrijfcafé.

zondag 18 september 2022, thema: Van buiten naar binnen
zondag 16 oktober 2022, thema: Wat een beestenbende!
zondag 27 november 2022, thema: Ik zou je het liefste in een doosje willen doen
zondag 18 december 2022, thema: Afscheid nemen en verder gaan
zondag 22 januari 2023, thema: Portret van mijzelf
zondag 19 februari 2023, thema: Oost, west, thuis… is het ook een zootje
zondag 19 maart 2023, thema: Ik ben alles
zondag 2 april 2023, thema: Toeval bestaat!
zondag 21 mei 2023, thema: Lente
zondag 25 juni 2023, thema: Spanning & mysterie
zondag 16 juli 2023, thema: Op reis door je belevingswereld


Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: €15,- per keer. Betaling graag contant en gepast. Thee, koffie, water en lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Zorg je zelf voor een fijne pen en dito schrijfboekje?
Waar: Lisdodde 12 in Leek
Aanmelden: Er is plek voor een beperkt aantal schrijvers, dus aanmelden is noodzakelijk. Mail naar theone@theonetekst.nl of bel 06 18 16 58 58.