Theone Tekst

Basiscursus creatief schrijven (Ons Dorpshuis, Paterswolde)

Herfst 2023, data nog niet bekend

Zou je graag verhalen en gedichten willen schrijven, maar komt het er niet van? Zet je weleens wat op papier en ben je op zoek naar nieuwe vormen van inspiratie? Dan is de basiscursus creatief schrijven echt wat voor jou! Ik geef deze cursus jaarlijks in opdracht van de Volksuniversiteit Zuidlaren. Na de basiscursus kun je desgewenst doorstromen naar een vervolgcursus.

Wat houdt de basiscursus creatief schrijven in?

Deze cursus is een kennismaking met creatief schrijven ‘in de breedte’. Dat betekent dat je zowel poëzie gaat schrijven als proza en non-fictie. Of je nu een beginnend schrijver bent of meer gevorderd; je doet mee op je eigen niveau en je leert ook van je medecursisten. Creativiteit en schrijfplezier staan in deze cursus voorop; spelling en grammatica zijn hieraan ondergeschikt. Wat ook niet aan bod komt, zijn journalistieke en zakelijke teksten.

Hoe ziet een les eruit?

Elke les bestaat uit een gedeelte theorie en vooral veel praktische opdrachten om ideeën te verzamelen, je creativiteit aan te boren en verschillende genres en schrijftechnieken te oefenen. Hoe zet je bijvoorbeeld een levensecht personage neer? Hoe schrijf je een dialoog? Ook leer je om feedback te geven op het werk van je medecursisten en om feedback te ontvangen.

Moet ik ook huiswerk maken?

Je krijgt na elke les een thuisopdracht die we in de volgende les bespreken. Zo blijf je in het ritme en haal je het maximale uit jezelf en uit de cursus.

Wat kan ik na deze cursus?

Aan het eind van deze schrijfcursus:

– heb je gewerkt met verschillende vormen van poëzie, proza, en non-fictie
– weet jij hoe je je creativiteit kunt aanwakkeren
– heb je verschillende stappen doorlopen die leiden tot ideeën voor teksten
– heb je geoefend om van een idee een tekst te maken
– heb je geleerd hoe je constructieve feedback geeft en ontvangt
– ben je vast en zeker geïnspireerd om door te gaan met schrijven!

Aanmelden en betalen

Aanmelden en betalen doe je bij de Volksuniversiteit Zuidlaren. Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact met mij op.